Dve medalje za Vinariju Malča na BIWC!

Dvanaesto balkansko vinsko takmičenje, The Balkans International Wine Competition, održano je od 1-3. Juna, u okrugu Bistrica-Nasaud na severu Rumunije, u srcu tajanstvene Transilvanije.

Najbolja vina Balkana birao je žiri od 25 sudija među kojima  i pet nosilaca titule Master of Wine i Master Sommelier. Sudije su iz Japana, Švajcarske, Velike Britanije, Francuske, i drugih zemalja sveta.

Vinarija Malča je na ovom ocenjivanju osvojila 2 medalje.

Crne Tamjanika rose 2021, srebrnu medalju sa 86 poena, i Sovinjon beli 2021 bronzanu medalju sa 83 poena!

The Balkan International Wine Competition je najbolje svedočanstvo o tome koliko je balkanska vinska scena dinamična, i o visokom kvalitetu vina iz ovog regiona. Ovo veliko takmičenje tokom poslednje decenije razvijalo se zajedno sa vinskom scenom, a potencijala za rast ima još mnogo. Tokom poslednjih godina, postalo je pravilo da vina koja su prvo prepoznata na BIWC kasnije budu prepoznata i na mnogo većim takmičenjima vina iz celog sveta, i da potom dobiju i ikonički status. Razlog za ovo leži u posvećenom radu celokupnog tima BIWC, koji predvodi Galina Niforu, kao i u pažljivom izboru iskusnih i poštovanih vinskih sudija iz celog sveta. Ove godine, BIWC prvi put stiže u Rumuniju, i siguran sam da će to takmičenju dati jedan nov kvalitet – rekao je predsednik BIWC, Igor Luković.

Call Now Button