Šta videti u okolini…

SAFARI KLUB

Aktivnosti:

Obuka u rukovanju vatrenim oružjem
IPSC – Praktično streljaštvo
TRAP
Upucavanje oružja
Kondiciono i rekreativno gađanje
Team building – Shooting challenge
Jeep safari

Safari klub je sportsko rekreativna organizacija. Organizator je brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja. Član je u više sportskih saveza ali se pretežno bavi korišćenjem oružja u različtih sportskim aktivnostima i rekreativnim programima, team buildingom, organizuje  jeep safari, rafting ture, pešačke ture i druge aktivnosti iz oblasti adrenalinskog sporta. Kao klub poznat je po brojnim aktivnostima iz oblasti aktivnog odmora i adrenalinskog turizma i drugih mix programa.

Safari klub se nalazi u neposrednoj blizini Vinarije Malča u umrežen je sa radom vinarije. Često posetioci koriste sport, sportski rekreaciju ili team building aktivnosti, pre nego li dođu u posetu vinariji na ručak ili degustaciju vina. 

Proteklih godina Vinarija Malča i Safari klub, prilikom dočeka brojnih turista iz zemlje i instranstva, radili su zajedno.

Opširnije o ponudi Safari kluba možete pročitati na sajtu: www.safari.rs

Kontakt: +381 63 809 06 45

                +381 63 433 620

E-mail: safari@mts.rs

SIĆEVAČKA KLISURA

Sićevačka klisura predstavlja impozantni deo kanjona Nišave i duga je 17 km. Hidrocentrala “Sveta Petka “ koja je izgradjena u klisuri prema projektu Nikole Tesle i Đorđa Stanojevića puštena je u rad 1908. godine kada je osvetlila prvu kuću u Nišu. Elektrana i danas snabdeva Niš strujom, a od 2014. godi

ne deo je turističke ponude „Putevima Nikole Tesle“ i otvorena je za posetioce. Iz sela Sićevo se pruža pogled na klisuru i hodrocentralu koji ostavlja posetioce bez daha.

Od ostalih objekata u klisuri, značajni su crkva Sv. Petke u obližnjem selu Ostrovica i Sićevački manastir Sv. Bogorodice (sagrađen 1644. godine, a obnovljen 1875. godine, nakon rušenja od strane Turaka) na glavnom putu prema Sofiji.

NIŠKA BANJA

Niška Banja koja se nalazi 10km jugoistočno od Niša sa pet izvora lekovite vode. Voda spada u grupu zemnoalkalnih homeotermi ( temperature od 36-38°C ) koja je blago mineralizovana, sa kapacitetom od 56 litara u sekundi. Obogaćena je visokom koncentracijom minerala: natrijumom, kalcijumom, magnezijumom, kalijumom,hlorom, kao i hidrokarbonatima, sulfatima, nitratima i rastvorom silicijum-dioksida. Lekovitost vode pojačana je povećanom koncentracijom gasa radona,koji blagotvorno deluje kod lečenja visokog krvnog pritiska, srčanih oboljenja, reumatskih tegoba, zarastanja preloma, bolesti lokomotornog aparata, respiratornih organa, nervnih oboljenja, oboljenja želuca i creva, poremećaja žlezda sa unutrašnjim lučenjem, kao i kod ginekoloških oboljenja.

U samom centru banje su staze zdravlja koje vode kroz šumu, dužine od 350 do 1400 m.

Staze I i II su bez uspona i padova i namenjene su rehabilitaciji težih srčanih bolesnika.

Staze III, IV i V predstavljaju kombinaciju hoda po ravnom i uspona sa različitim nagibom. Namenjene su rekreativcima, dok staza VI ili „zlatna staza“ predstavlja kombinaciju naizmeničnog smenjivanja bržeg i sporijeg hoda. Pogodna je za sve one koj žele da se bave fizičkom aktvnošću u cilju očuvanja zdravlja.

Osim ovih lokaliteta izdvojili bi i Ćele kulu, Spomenik na Čegru, Nišku tvrđavu, Memorijalni park na Bubnju, Koncentracioni logor iz II sv rata, a više o njima možete pročitati na sajtu Tirističke organizacije grada Niša: https://visitnis.org/sta-videti/.

Call Now Button