Naša vina

- za vaš užitak !

Anonymous Sovinjon Beli 2021

– Belo, suvo vino

Ocenjen zlatnom medaljom na poslednjem ocenjivanju vina u okviru sajma Open Balkan
Suvo belo vino, veoma intenzivnog mirisa karakterističnog za sovinjon beli. Pretežno voćnog karaktera, puterasog punog tela i ukusa koji dugo traje. Pripada „francuskom“ stilu sovinjona. Slojevito vino koje se sigurno pamti.

Anonymous Italijanski rizling 2019

– Belo, suvo vino

Na poslednjem ocenjivanju vina u okviru sajma Balkan Open, u konkurenciji od preko 250 uzoraka belih vina  “osvojio je zlatnu medalju sa 93 poena“
Vino nežnog i prijatnog mirisa, sazrelo u boci i u punom potencijalu za konzumaciju. 
Sveže i živo vino, dominantnih aroma kandiranog voća, sa slatkastom završnicom nastalo od grožđa iz vinograda sa preko 500 metara nadmorske visine sa podnožja Svrljiških planina. 

Anonymous Grašac 2020- 2021

– Belo, suvo vino

Belo, suvo vino od sorte Italijanski rizling. Vino smo proizveli od groždja sa sopstvenih plantaža. Sveže, lagano belo vino sa izraženim kiselinama i zeljastim, herbalnim notama. Odležavanjem u boci ovo vino dobija izražene tonove petroleja i citrusnog voća.
Preporučuje se za uživanje na duge staze.

Anonymous Traminac 2021

– Belo, suvo vino

Anonymous Traminac iz podruma Malča se može okarakterisati kao suvi desert a vino od ove popularne međunarodne sorte spada u ona vina koja iznenađuju. Dominantna aroma ratluka od ruže i široke palete cveća, stvaraju predstavu kod konzumenta da je u pitanju nešto slatko. Međutim, Traminac spada u one sorte čiji ukus ne prati uvodne arome a to ga čini drugačijim i posebnim. 

Traminac se lako uparuje sa „lakšom“ domaćom kuhinjom, a posebno „briljira“ sa jelima od živinskog mesa.

Anonymous Merlo berba 2018

Anonymous Merlo berba 2018, crveno suvo vino, od probranih, rastresitih grozdova Merloa u punoj zrelosti. Fermentacija preko mesec dana bez korišćenja selekcionisanih kvasaca. Kvasci koje je ovo grožđe donelo sa  sobom su dali ovom vinu specifične organoleptičke osobine. Vino se razvijalo u hrastovim buradima 12 meseci, nakon čega je prirodno bistreno i bez filtracije spakovano u bocu. Ovo vino može sadržati fini talog i drektan je odraz Teroara Lipnica podno Svrljiških planina.

 

Anonymous Frankovka 2018

Vino je ljubičasto – teget boje, izuzetno svežeg mirisa koji podseća na crveno šumsko voće. Na polovini fermentacije vino je odvojeno od kljuka, i preliveno u hrastovu burad, gde je završilo fermentaciju. Nakon toga, na finom talogu kvaščevih ćelija, vino je u buradima sazrevalo još godinu dana.

Kao potpuno razvijeno i zrelo vino, bez dodatnih enoloških tretmana, vino je upakovano u boce u kojima se razvijalo još najmanje 6 meseci.

Izuzetno prijatnog i punog ukusa, izražene voćnosti, pruža veoma jedinstven izraz sorte Frankovka, pa se može kombinovati uz dobre zalogaje crvenog mesa.

Smederevka

– Belo, suvo vino

Suvo, belo vino, voćno na nepcima, sa nežnim aromama belog cveća, niskih do srednjih alkohola i izraženih, karakterističnih svežih kiselina.
Smederevka je, po nekima autohtona, po nekima ne, pošto grožđe ne poznaje i ne priznaje granice možemo reći da je u pitanju autohtona balkanska sorta.

Muskat Otonel

– Belo, suvo vino

Muskat otonel je belo suvo vino, izraženog cvetnog mirisa sa svežim kiselinama uklopljenim u glatku strukturu ovog vina.
Vino koje može ispratiti široku ponudu hrane i vrlo lepo se može kombinovati uz različita jela.
Vina iz amfora

Carica Jelena 2012

Belo suvo vino, proizvedeno u amforama po tehnologiji proizvodnje crvenih vina.

Dugo odležavanje ovog vina na kljuku u amforama daje ovom vinu posebnost i u velikoj meri ga odvaja od ostalih klasičnih belih vina. Ovo belo vino je zagasito, slamasto zlatne boje, koje nakon odležavanja u boci od najmanje godinu dana razvija potpuno jedinstven miris na pčelinji vosak i arome meda. Na ukusu se može osetiti kandirano voće i razne vrste voćnih kompota. Izuzetno dobro se slaže sa dimljenim sirevima, dimljenom ribom.

Ono što ovom vinu daje posebnost su nežni tanini iz pokožice belih sorti grožđa i to mu omogućava da se kombinuje i sa jačom hranom kao i da se čuva u boci duže nego što to mogu ostala bela vina.

Konstantin Veliki 2012.

Vino iz amfore, Konstantin Veliki, sornog sastava Kaberne Sovinjon i Merlo, berba 2012. nagrađeno bronzanom medaljom na ocenjivanju vina u Gruziji, 2017. godine.

Moćno i snažno crveno suvo vino, rubin crvene boje. Kompleksnog mirisa koji se razvija tokom kontakta vina sa vazduhom, najbolje u dekanteru. Vrlo ekstraktivno, gusto vino koje ima izražne tercijarne arome nastale odležavanjem. Važna karakteristika ovog vina je izuzetna taninska struktura koja ovom vinu daje upečatljiv karakter i takođe omogućava dugo čuvanje u boci.

Vina ove kategorije mogu odležavati u boci 10 do 15 godina i tokom vremena će postajati sve bolja.

DRVENA KUTIJA ZA VINO

Call Now Button