Naša vina

- za vaš užitak !

Frankovka barik berba 2020.

– Crveno, suvo vino

Suvo crveno vino dobijeno od sorte Frankovka.

Grožđe sazreva na južnim, osunčanim ekspozicijama i donosi sa sobom purpurno plavu boju koja se jasno oslikava u ovom, punom vinu sa karakteristikama borovnice, ribizle i višnje. Taninska struktura predstavlja kičmu ovoga vina i ona će omogućiti njegovo dugo odležavanje i sazrevanje u boci. U ovom vinu se može uživati sa jakom i kaloričnom hranom, crvenim mesom, dimljenim sirevima i dobrim cigarama. Frankovka pruža upečatljiv karakter voćnog vina dobro iskombinovan sa notama  vanile i karamele ekstrahovanih iz hrastovog bureta. Ovo vino pokazuje zašto je sorta grožđa Frankovka opstala kroz istoriju i na ovim prostorima i da ima jedinstven karakter koji je u rangu sa proslavljenim svetskim vinima.

Smederevka barik berba 2021

– Belo, suvo vino

Smederevka barik berba 2021 je jedinstveno vino i predstavlja potpuno nov izraz Smederevke koja je autohtona sorta ovih prostora. Uprkos svim vetrovima koji nanose puno loših epiteta za Smederevku, ovim vinom pokazujemo da je ona vredna pažnje kao sorta za visoko kvalitetna vina. Prezrelo grožđe Smederevke, gotovo ćilibarne boje, beremo u hladnim jutarnjim satima i nakon prerade grožđa kljuk ostaje na maceraciji 2 dana. Oceđena šira se utače u barik burad i tu započinje proces rađanja ovog vina. Fermentacija se dešava u drvenim buradima i nakon toga vino ostaje na talogu još godinu dana. Ovakvom tehnologijom dobijamo eksploziju aroma u vinu kakve nisu nikada sretane kod Smederevke. Njen diskretan herbalni karakter prekriven je mirisima dima i kore pomorandže i predstavlja pravo iznenađenje. Svedeni tanini i dugotrajan “after taste” kao i karakter dima kod ovoga vina koji ne podseća ni na jednu drugu sortu. Ne ostavljajući prostor za osrednji utisak ovo je vino koje vam se neće dopasti ili ćete se zaljubiti u njega.

Anonymous Sovinjon Beli 2021

– Belo, suvo vino

Ocenjen zlatnom medaljom na poslednjem ocenjivanju vina u okviru sajma Open Balkan
Suvo belo vino, veoma intenzivnog mirisa karakterističnog za sovinjon beli. Pretežno voćnog karaktera, puterasog punog tela i ukusa koji dugo traje. Pripada „francuskom“ stilu sovinjona. Slojevito vino koje se sigurno pamti.

Anonymous Italijanski rizling 2019
NEMA NA STANJU

– Belo, suvo vino

Na poslednjem ocenjivanju vina u okviru sajma Balkan Open, u konkurenciji od preko 250 uzoraka belih vina osvojio je zlatnu medalju sa 93 poena.
Vino nežnog i prijatnog mirisa, sazrelo u boci i u punom potencijalu za konzumaciju. 
Sveže i živo vino, dominantnih aroma kandiranog voća, sa slatkastom završnicom nastalo od grožđa iz vinograda sa preko 500 metara nadmorske visine sa podnožja Svrljiških planina. 

Anonymous Grašac 2020- 2021

– Belo, suvo vino

Belo, suvo vino od sorte Italijanski rizling. Vino smo proizveli od groždja sa sopstvenih plantaža. Sveže, lagano belo vino sa izraženim kiselinama i zeljastim, herbalnim notama. Odležavanjem u boci ovo vino dobija izražene tonove petroleja i citrusnog voća.
Preporučuje se za uživanje na duge staze.

Anonymous Traminac 2021

– Belo, suvo vino

Anonymous Traminac iz podruma Malča se može okarakterisati kao suvi desert a vino od ove popularne međunarodne sorte spada u ona vina koja iznenađuju. Dominantna aroma ratluka od ruže i široke palete cveća, stvaraju predstavu kod konzumenta da je u pitanju nešto slatko. Međutim, Traminac spada u one sorte čiji ukus ne prati uvodne arome a to ga čini drugačijim i posebnim. 

Traminac se lako uparuje sa „lakšom“ domaćom kuhinjom, a posebno „briljira“ sa jelima od živinskog mesa.

Anonymous Merlo berba 2018

Anonymous Merlo berba 2018, crveno suvo vino, od probranih, rastresitih grozdova Merloa u punoj zrelosti. Fermentacija preko mesec dana bez korišćenja selekcionisanih kvasaca. Kvasci koje je ovo grožđe donelo sa  sobom su dali ovom vinu specifične organoleptičke osobine. Vino se razvijalo u hrastovim buradima 12 meseci, nakon čega je prirodno bistreno i bez filtracije spakovano u bocu. Ovo vino može sadržati fini talog i drektan je odraz Teroara Lipnica podno Svrljiških planina.

 

Anonymous Crna Tamjanika Blanc De Noir

Belo vino od Crne Tamjanike. Egzotično iznenađenje za vinske poznavaoce. Specifična tehnologija proizvodnje ovog vina, Blanc de Noir, donosi jedan potpuno nov izraz ove stare sorte grožđa. Lagano belo vino, diskretnog muskatnog mirisa i iznenađujuće svežine i lakoće koja traži vrhunski izraz kuvara koji će prilagoditi ukusne zalogajčiće laganog mesa ili ribe ovom vinu. Kada želite da nekoga iznenadite potpuno novim ukusom vina i hrane ovo vino će vam to omogućiti.

Crna Tamjanika Barrel Fermented
- crveno -

Veoma kompleksno crveno vino koje po strukturi tela podseća na lagani Pino noar, intenzivne rubin boje koja je čista i jasna. Izuzetno živo i kompaktno vino, složenog mirisa koji je kombinacija cvetnih nota sa blagim notama hrastovog drveta. Vino je proizvedeno fermentacijom šire u drvenim buradima, po sur lie metodi čuvano je godinu dana na finom talogu i za to vreme razvilo se u veoma puno, glatko i pitko vino. Na ukusu kompleksno, prijatno i harmonično. Crveno vino posebnog stila i jedinstvenog profila. Za sada je ovo najozbiljniji i najkompleksniji izraz Crne Tamjanike.

Anonymous Frankovka 2019.

Vino je ljubičasto – teget boje, izuzetno svežeg mirisa koji podseća na crveno šumsko voće. Na polovini fermentacije vino je odvojeno od kljuka, i preliveno u hrastovu burad, gde je završilo fermentaciju. Nakon toga, na finom talogu kvaščevih ćelija, vino je u buradima sazrevalo još godinu dana.

Kao potpuno razvijeno i zrelo vino, bez dodatnih enoloških tretmana, vino je upakovano u boce u kojima se razvijalo još najmanje 6 meseci.

Izuzetno prijatnog i punog ukusa, izražene voćnosti, pruža veoma jedinstven izraz sorte Frankovka, pa se može kombinovati uz dobre zalogaje crvenog mesa.

Smederevka

– Belo, suvo vino

Suvo, belo vino, voćno na nepcima, sa nežnim aromama belog cveća, niskih do srednjih alkohola i izraženih, karakterističnih svežih kiselina.
Smederevka je, po nekima autohtona, po nekima ne, pošto grožđe ne poznaje i ne priznaje granice možemo reći da je u pitanju autohtona balkanska sorta.

Crna Tamjanika
- roze -

– Belo, suvo vino

 Lagani, letnji roze nežnog mirisa na cvet ruže, svetlo roze boje. Pije se lako i sa uživanjem. Ovaj izraz Crne Tamjanike pogoduje opuštenoj atmosferi, veselim razgovorima i uživanju u veličanstvenom izrazu prode. Roze od Crne Tamjanike donosi jedan diskretan ali vrlo jasan miris prijatne kombinacije voćnosti i cveća. Na ukusu traje dovoljno dugo da može da isprati širok spektar različite hrane. Veoma ukusan roze sa slatkastom završnicom ostavlja mogućnost da se pije i uz neki lepi dezert.

Vina iz amfora

Carica Jelena 2012

Belo suvo vino, proizvedeno u amforama po tehnologiji proizvodnje crvenih vina.

Dugo odležavanje ovog vina na kljuku u amforama daje ovom vinu posebnost i u velikoj meri ga odvaja od ostalih klasičnih belih vina. Ovo belo vino je zagasito, slamasto zlatne boje, koje nakon odležavanja u boci od najmanje godinu dana razvija potpuno jedinstven miris na pčelinji vosak i arome meda. Na ukusu se može osetiti kandirano voće i razne vrste voćnih kompota. Izuzetno dobro se slaže sa dimljenim sirevima, dimljenom ribom.

Ono što ovom vinu daje posebnost su nežni tanini iz pokožice belih sorti grožđa i to mu omogućava da se kombinuje i sa jačom hranom kao i da se čuva u boci duže nego što to mogu ostala bela vina.

Konstantin Veliki 2012.
NEMA NA STANJU

Vino iz amfore, Konstantin Veliki, sornog sastava Kaberne Sovinjon i Merlo, berba 2012. nagrađeno bronzanom medaljom na ocenjivanju vina u Gruziji, 2017. godine.

Moćno i snažno crveno suvo vino, rubin crvene boje. Kompleksnog mirisa koji se razvija tokom kontakta vina sa vazduhom, najbolje u dekanteru. Vrlo ekstraktivno, gusto vino koje ima izražne tercijarne arome nastale odležavanjem. Važna karakteristika ovog vina je izuzetna taninska struktura koja ovom vinu daje upečatljiv karakter i takođe omogućava dugo čuvanje u boci.

Vina ove kategorije mogu odležavati u boci 10 do 15 godina i tokom vremena će postajati sve bolja.

DRVENA KUTIJA ZA VINO

Call Now Button